divendres, 2 de desembre del 2011

Nadal a Broadway

Vacances de Nadal a Nova York! Això sí que és un gust de post! Va ser com un rampell. Un dia estava mirant la cartellera de Broadway i quan vaig veure la llista de  noms i d’espectacles, el següent que recordo és que ja havia comprat les entrades per a Follies. I sense tenir bitllets d’avió ni allotjament! Hi ha qui comença la casa per la finestra. Jo dec ser d’aquests.
Però és que la llista és molt llaminera:

-          Follies
-          Book of mormon
-          Porgy and Bess
-          Hugh Jackman – Back on Broadway
-          An evening with Patti LuPone and Mandy Patinkin 

Aquestes són les imperdibles. Tinc entrades per a totes menys per a Book of mormon. I és que per a aquest hit no n’hi ha. Ni una! O sigui que serà qüestió d’anar a la cua de les devolucions i esperar que hi hagi sort. Realment l’espectacle s’ho val. He vist alguns fragments per YouTube i m’he escoltat el CD amb atenció i és realment un musical brillantíssim. Hilarant! 




No podíem esperar menys d’una parella de talents radicals com els de Trey Parker i Robert López, autors de South Park i Avenue Q respectivament. Una història aparentment surrealista però molt menys anada de l’olla que la religió a la qual dedica la seva mala llet. En alguns moments no saps si riure o plorar. Aquí hi ha part del geni d’aquest muntatge. Veure com dos noiets repentinats intenten convertir els habitants d’una petita població d’Uganda al “mormonisme” quan ells estan patint els estralls de la sida, les ablacions o la pobresa general, m’ha provocat una sensació tan contradictòria que poques vegades he experimentat en un musical. Sigui com sigui, he de fer tot el possible per no perdre’m aquest The book of mormon

Aquí us deixo una cançó que, a més, es pot seguir amb subtítols en espanyol. No us la perdeu!


  
I què dir de Follies? Una de les millors partitures d’un dels millors autors de teatre musical de la història. I ja està. I hauria pogut dir: la millor partitura del millor autor... Però després m’acusen de malalt i obsessionat per Sondheim... 

Fragments de Follies


Follies és una joia: "I’m still here", "Losing my mind", "In Buddy’s eyes", "Could I leave you?", "Too many mornings", "Don’t look at me", "Broadway Baby", "Who’s that woman?", "You’re gonna love tomorrow", "The story of Lucy and Jessy"... Insuperable! I la possibilitat de veure la Bernadette Peters i l'Elaine Paige en directe. Segurament la Peters ja no està com per a cantar "In Buddy’s eyes" (Ho ha estat mai?). Potser millor que aquell dia toqui la cover! Tot i que musicalment és fantàstic, no sé com deu ser el llibret. Les lletres de les cançons són magnífiques, com sempre en Sondheim, però em pregunto com deu ser el text de James Goldman. L’hauré de llegir abans per gaudir de l’espectacle en condicions. I espero que la posada en escena li faci justícia. Nervis!

Porgy and Bess encara no s’ha estrenat. De fet, veurem una de les prèvies. Per tant, no se’n sap res de res. Però els noms de George Gershwin, Norm Lewis i Audra McDonald són més que suficient per a fer-me comprar l’entrada. I quina entrada! A Broadway s’han tornat bojos. Si vols veure bé l’espectacle t’has de gastar 200$!!! Amb la història aquesta dels premium seats, t'atraquen a mà armada! Espero que valgui la pena...


Els altres dos espectacles són espectacles tipus concert. El del Mandy Patinkin i la Patti LuPone és més contingut i de petit format i sembla que cantaran cançons de Sondheim, Rodgers, Kander... Què més es pot demanar? Em pregunto quina edat deuen tenir ja? I quina edat tenien quan van estrenar Evita, fa mil anys...?


El de Hugh Jackman és més “revistero” amb un cor de noies i una orquestra ben contundent. La segona part diuen que és una versió curta de The boy from Oz. Serà una ocasió ideal per a descobrir aquest musical pel qual va guanyar el Tony al millor actor de musical fa pocs anys. I una ocasió ideal per a veure en Hugh en acció i en directe. Realment aquest home és sorprenent. Que en Llobató es posi a cantar i ballar una cançó de Rodgers segur que deu deixar descol·locat a més d'un.



Per a How to succeed in business without really trying, Anything goes, Spiderman,  Memphis, Sister act..., veurem com va a la cua per les entrades a meitat de preu.

Doncs res més. Espero tornar ben aviat per aquí i explicar amb pèls i senyals com ha anat l'experiència. Tant de bo que tot estigui a l'alçada de les expectatives. He de dir que últimament he tingut unes quantes decepcions a Broadway. D'aquí a un mes, més!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada